Rike & Mikko Sällinen

Rike (Tämä on Hirvi) & Mikko Sällinen, Sisä-Suomi

Mikko Sällinen ja Rike (Tämä on Hirvi) Sisä-Suomen poliisilaitokselta hälytettiin 4.9.17 etsimään edellisenä iltana kadonnutta, itsetuhoista poikaa. Pojan katoaminen oli huomattu aamulla.

Rike lähti seuraamaan hajujälkeä metsään, joka johti polulle. Matka jatkui polkua pitkin etelään. Tullessaan polkujen risteyksiin Rike tarkisti tuttuun tapaan suunnan ja jatkoi eteenpäin. Noin 300 metrin päässä jälki päättyi kalliojyrkänteen laelle, minne koira pysähtyi. Maaston peitteisyys ja jyrkänteen muoto estivät näkemästä alas.

Matkan jatkuessa Rike alkoi vetää jyrkänteen alle, missä koira alkoi haukkua kivien väliin. Tarkemmin katsottuna Sällinen näki kivien välistä ilman kenkää olevan jalkaterän.

Tajuissaan oleva, mutta vakavasti loukkaantunut poika makasi vatsallaan kahden kiven välissä pystymättä puhumaan tai liikkumaan. Poika oli maannut samassa paikassa yön yli mahdollisesti 12 tuntia.

Ensipartio oli käynyt jo aiemmin lähellä löytöpaikkaa. Maaston peitteisyydestä johtuen poikaa ei voinut nähdä kuin aivan vierestä. Puhelimen paikannuksen suhteen löytöpaikka oli täysin päinvastaisessa suunnassa.

Erittäin vaikeakulkuisessa ja peitteisessä maastossa apu olisi tuskin ehtinyt ajoissa ilman Riken määrätietoista työskentelyä.