Körmy & Pekka Ruohonen

Körmy (Evergrey´s Körmy) & Pekka Ruohonen, Itä-Suomi

Huhtikuisena aamuyönä 26.4.2017 Pekka Ruohoselle tuli puhelu. Edellisenä iltana noin kello kahdeksan aikaan kuusikymmentävuotias mieshenkilö oli ajanut mönkijällä ojaan. Mönkijä oli jäänyt jumiin tapahtumapaikalle. Mies oli ilmoittanut vaimolleen, että jättää mönkijän siihen ja kävelee metsän läpi kotiin, jonne oli linnuntietä noin kaksi kilometriä. Aamuyöllä neljän aikaan vaimo viimein soitti hätäkeskukseen, kun miestä ei ollut kuulunut kotiin.

Yöllä oli satanut noin kymmenen senttiä uutta lunta, joka oli peittänyt kaikki jäljet. Lämpötila oli nollan tienoilla. Ruohonen Lähti autolta koiran kanssa maastoon ja eteni kohti mönkijää. Kello oli noin kuusi aamulla, ja päivä alkoi valjeta. Mönkijä löytyi sieltä, missä sen pitikin olla.

Ruohonen päästi koiran vapaaksi ja lähti etenemään miehen kotiosoitteen suuntaan. Kulkeminen umpihangessa oli hidasta ja raskasta. Ruohonen kulki maastossa risteillen ja seurasi, reagoisiko koira johonkin.

Noin kahden tunnin etsinnän jälkeen koira alkoi jo näyttää väsymisen merkkejä. Pian se kuitenkin merkkasi lumen alta pipon ja hanskat, jotka näyttivät tuoreilta. Koira sai löydöstä uutta virtaa.

Melkein heti matkan jatkuttua Körmy nosti kuonon ylös ja sai selvästi ihmisen hajua. Koira juoksi noin viisikymmentä metriä kuusen juurelle ja alkoi haukkua. Kuusen juurelta löytyi nelinkontin oleva mies, joka ei pystynyt liikkumaan, mutta pystyi jollain lailla vielä kommunikoimaan. Ajan ja paikan tajua hänellä ei ollut. Mies valitti, että hänellä on kuuma ja kova jano. Hän oli jo alkanut riisua vaatteita päältään ja yritti ottaa paitaa pois. Hänen kädet ja sormet olivat kuitenkin niin kohmeessa, etteivät ne enää toimineet. Miehen ruumiinlämpö oli jo alle kolmekymmentä astetta.

Mies saatiin pois metsästä pulkan avulla yhteisvoimin toisen partion kanssa. He vetivät miehen takaisin tielle, josta ambulanssi otti hänet kyytiin ja kuljetti sairaalaan.