Bruce & Ville Blek

Bruce & Ville Blek, Itä-Suomi

14.9.2016 noin kello 14 koirapartiolle tuli ilmoitus, että perusterve 60-vuotias mies oli ilmoittanut palaavansa metsältä puoleen päivään mennessä, mutta häntä ei ollut näkynyt. Omaiset olivat reagoineet katoamiseen nopeasti, koska mies oli ollut kesällä leikkauksessa, jossa oli operoitu pään aluetta.

Ville Blek aloitti etsinnät koiransa Brucen ja partiokaverinsa kanssa suunnalla, missä miehellä oli ollut tapana käydä metsällä. Tieto etsinnästä tuli välittömästi ryhmänjohtajallekin. Toiseksi koirakoksi tehtävälle liittyi Kvistin Pasi, kolmantena koirakkona paikalle ehti lähteä klo 17 yövuoroon tulossa ollut Natusen Ilkka.

Villellä alkoi olla työtunteja takana jo 17, mutta asenteella Ville metsässä mennä rymisteli. Kun koirakin tuntui olevan pirteä, niin homma jatkui.

Pienen tauon jälkeen Ville lähti Brucen kanssa jatkamaan etsintää uudelleen alueelle, jossa kadonnut oli nähty viimeksi. Koira ottikin ilmasta hajun erittäin vaikeassa peitteisessä maastossa ja löysi kadonneen. Mies oli riisunut itsensä ja piehtaroinut alastomana mudassa ojan pohjalla kykenemättä pääsemään eteenpäin.

Kvist ja Natusen Ilkan partio tulivat apuun. Mies nopeasti sairasautoon ja sairaalaan. Kadonneen miehen lämpötila ei ollut kovin alhainen. Hän ei kuitenkaan kyennyt liikkumaan omin voimin eteenpäin. Maasto oli erittäin haasteellinen, alueen tuntumassa oli aikaisemmin etsitty tuloksettomasti ja terveydentilasta johtuen mies ei kyennyt auttamaan itseään.