Terveisiä Hämeenlinnasta 13.5.2016

 

Terveisiä Hämeenlinnasta!                                               13.5.2016

En ole pariin viikkoon ehtinyt tuottaa uutta tekstiä, koska opinnot ovat nyt todenteolla alkaneet!  Nimittäin ensimmäinen opintoviikko poliisikoirakoulussa on nyt takana! Ikää on nyt  5 kuukautta ja ohjaajani  on ollut jo aiemmin yhdellä viikon opintojaksolla tammikuussa ilman minua.

Tällä toisella jaksolla pääsin jo suorittamaan harjoittelua Hämeenlinnan poliisikoiralaitoksen kouluttajien ohjeistuksella. Aiheina olivat jäljestäminen kovalla alustalla ja pellolla. sekä jäljen ylösotto. Esine-etsinnän alkeet ja tarkempi hylsyetsintä. Liikkuminen ja totuttautuminen urbaaniin ympäristöön juna-asemalla. Hallinnan perusteita harjoiteltiin ottamalla kontaktia omaan ohjaajaan ja erikoiskoirien osalta harjoiteltiin myös hajun antamista purkista. Lisäksi erikoiskoirat saivat harjoitella partiokoirien mukana sisätilaetsintää ja oviaukkojen tarkastamista.

Iltaisin käytiin lenkeillä Ahveniston kauniissa maisemissa ja isäntä taisi käväistä myös lähipubissa katsomassa Suomi – Unkari jääkiekkopeliä. Sauna lämpeni koululla joka ilta ja ohjaajat kävivät  hauskoja keskusteluita keskenään. Myös meillä koirilla oli hauskaa tutustuessaan toisiinsa ja varsinkin minä  pidin huonekaveristani, joka oli myös labradorinnoutaja rikosseuraamuslaitokselta. Vankilan koira, näin selkokielisesti ilmaistuna.

Kouluttajien minulle antama  oli hieman odotetun laista. Olenhan minä  hyvin vilkas, energinen ja nopealiikkeinen. Jokaisessa harjoituksessa minun tulee nyt hieman rauhoittua, jotta keskittyminen olisi parempaa. Hyvä asia on se, että vilkkaudesta huolimatta käytän kuulemma kuonoani kohtuullisen hyvin. Ongelma on se, että esimerkiksi avaimia etsittäessä kovalta alustalta, saatan  "vahingossa" yrittää nielaista pienen avaimen, koska haluaisin niin kovasti viedä  sen isännälleni. Jari  ei silti ole vielä yhtään huolissaan. Pienestä koostani huolimatta minulla on iso moottori ja nyt täytyy vain opetella jarruttelemaan oikeissa paikoissa…