Kadonnut Ahvenistolla

Lucas

Tapahtuma-aika: 25.3.2015 ja tapahtumapaikka Hämeenlinna Ahvenisto,  maauimalan ympäristö (maasto).

Teksti: Yk. J-P Tuomola


Nainen ilmoitti hälytyskeskukseen ystävänsä olleen itsetuhoinen ja ilmoitushetkellä niin kylmettynyt ettei kykene enää edes puhumaan puhelimeen. Ennen poliisille soittoa henkilö oli ollut kateissa noin 4 tuntia. Ystävä oli itse yrittänyt etsiä  tätä Ahveniston maauimalan läheisyydestä, mutta turhaan. Kadonneeksi ilmoitettu oli aikaisemmin ilmoittanut ystävälleen olevansa maauimalan läheisyydessä.

Hänen puhelin paikantui maauimalan läheisyyteen.

Paikalla vk. Laine otti poliisikoiran autosta ja päätti antaa koiran etsiä jälkeä maauimalan rinteessä olevasta nurmikosta. Koira lähti jäljestämään innokkaasti jyrkkää rinnettä ylös metsään. Kun he olivat jäljestäneet noin 5 minuuttia,  he saapuivat maassa makaavan henkilön luo. Tämä kouristeli maassa, ei reagoinut puhuttamiseen, ei pystynyt nousemaan ylös, eikä puhumaan.

Partio soitti paikalle ambulanssin ja  vk Kukkonen peitteli löydetyn henkilön ns. avaruuslakanalla eli lämpöpeitteellä.

Ambulanssihenkilökunta opastettiin paikalle. Rinteen jyrkkyyden takia löytyneen henkilön kuljettaminen paareilla olisi ollut lähes mahdotonta ja tämä ei pystynyt liikkumaan yhtään. Lopulta ambulanssi pääsi ajamaan löytöpaikan läheisyyteen kävelyreittiä ja hänet saatiin nostettua paareilla lämpimään ambulanssiin. Ambulanssi kuljetti tämän Hämeenlinnan sairaalaan.

Muutama tunti myöhemmin yk. Tuomola tiedusteli Kanta-Hämeen  sairaalasta löydetyn henkilön vointia. Hän oli vuoron loppupuolella edelleen tarkkailussa. Hoitaja kertoi, että kyseisen illan/yön lämpötila ja henkilön vaatetus huomioon ottaen, hän olisi todennäköisesti menehtynyt, ellei häntä olisi ajoissa löydetty.

Edellä mainitut seikat huomioon ottaen ehdotan, että vk. Laineelle ja poliisikoira Lucakselle  anotaan hengenpelastusviiriä.

Hämeenlinna 11.04.2015                                      yk. J-P Tuomola